LOBBY-PROPS-1.jpg

Tokyo Global Gateway

Language Learning Center, Tokyo, Japan

The Tokyo Global Gateway is a state-of-the-art language learning center located on the man-made island of Odaiba, in Tokyo Bay.

The largest structure of its kind in all of Japan, the Tokyo Global Gateway offers children and young adults the opportunity to practice their English language skills in themed, role-play areas, designed to replicate environments characteristic of other cultures, virtually transporting the students to another country.

Inspired by Jet-Age airport aesthetics (esp. Eero Saarinen’s TWA Terminal at JFK Airport) , our lobby designs follows the learning center’s voyage approach. An oversized departure gate and life-size supergraphics of Jet Airplanes create a departure point for the student’s journey, while a the arrival lounge located on the mezzanine becomes the arrival point.

Architects: Syscare, Tokyo, Japan
Building Contractor: Sogo Design, Tokyo, Japan

Environmental Design

- Lobby Design
- Mezzanine Lounge Design
- Custom Furniture Design
- Supergraphics Design
- Staging of Learning Areas (advised on the selection of furniture, fixtures, materials, color, finishes)

 The Gate: A fabricated steel superstructure is the sculptural centerpiece of the lobby design.

The Gate: A fabricated steel superstructure is the sculptural centerpiece of the lobby design.

 
 Life-size airliner supergraphics set the mood on the three-story tall glass walls.

Life-size airliner supergraphics set the mood on the three-story tall glass walls.

 
 The existing steel and glass pavilion provided a perfect setting for the staging of our airport terminal.

The existing steel and glass pavilion provided a perfect setting for the staging of our airport terminal.

 
 Sweeping curves are the consistent visual language throughout the lobby and mezzanine lounge.

Sweeping curves are the consistent visual language throughout the lobby and mezzanine lounge.

 
 We wrapped the central glass wall of the second floor mezzanine  with wavy supergraphics, and furnished the lounge with our flexible Red Cloud seating, and Molecules coffee tables.

We wrapped the central glass wall of the second floor mezzanine with wavy supergraphics, and furnished the lounge with our flexible Red Cloud seating, and Molecules coffee tables.

 
 A view of the lobby from the third floor windows. The soft-carpeted areas provide a place to rest to the students waiting to enter the learning center.

A view of the lobby from the third floor windows. The soft-carpeted areas provide a place to rest to the students waiting to enter the learning center.